Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 22 april 2018
Tijd T/U Team Tegen team
14:30 Uit Heren 2 Mixed Hockey Club Leeuwarden H2 (O)

zaterdag 12 mei 2018
Tijd T/U Team Tegen team
09:30 Thuis Jongens 8E1 Mixed Hockey Club Leeuwarden J8E1
Lid worden! 
Wat houdt het lidmaatschap in voor u en uw kind?

Bent u sportief ingesteld, voelt u zich prettig in een team en wilt u bijdragen aan een vereniging die probeert u of uw kind in de hockeysport veel voldoening te laten beleven? Dan biedt Dash u de gelegenheid om enkele keren gratis mee te trainen om te kijken of het echt iets voor u is. Er zijn oefensticks aanwezig. U kunt hier een formulier proeftraining downloaden: Word-versie of PDF-versie.

Indien u of uw kind hockeyen leuk vindt en officieel lid wilt worden, kunt u lid worden door het aanmeldingsformulier (link onderaan deze pagina) volledig in te vullen en op te sturen naar de ledenadministratie. Voor senioren is er ook de mogelijkheid om als lid alleen te trainen en geen wedstrijden te spelen.

Hockey is een sport, die gespeeld wordt op kunstgrasvelden. Maar in de winter spelen we in de sporthal. Het veldseizoen speelt zich in twee periodes af: van begin september tot eind november en van begin maart tot in mei/juni. De zaalperiode loopt van begin december tot eind februari.

De jeugd speelt veldwedstrijden op zaterdag en de senioren op zondag. De jongste jeugd speelt meestal zaterdag rond 9.30 uur, de oudere jeugd later. Het veldseizoen wordt onderbroken van december t/m februari t.b.v. de zaalhockeycompetitie. De meeste teams spelen ook zaalcompetitie, uitgezonderd de F-jes. De E-jeugd speelt in toernooivorm ongeveer 3 keer per zaalperiode. De andere teams spelen 5 tot 6 keer een dubbele wedstrijd. In tegenstelling tot de veldcompetitie zijn de zaalhockeywedstrijden meestal op zondag. Aan het eind van het seizoen kan aan toernooien worden deelgenomen.

De F-jes trainen 1 keer per week. De jeugdteams van E t/m A trainen 2 keer per week, net als heren 1, en dames 1 en 2. De ouderen en de trainingsleden, trimhockeyers, krijgen 1 keer per week training. Er is elke week een vrijwillige conditietraining voor de C-, B-, A-jeugd en senioren. Tijdens de zaalhockeyperiode wordt er 1 keer in de week in de zaal getraind.

Dash heeft een gezellig clubhuis met een bar, grote tafels om aan te vergaderen of met je team te zitten. Daarnaast zijn er meerdere kleedkamers met douches en een ruimte voor opslag van kantinevoorraad en trainingsmateriaal.

Leden die in clubverband deelnemen aan wedstrijden worden door de KNHB verplicht in clubtenue met gebitsbeschermer en scheenbeschermers te spelen. Het clubtenue van Dash bestaat uit een groen shirt/polo, voorzien van een clubembleem, een zwarte rok/broek en groen/zwart geringde kousen. Veel teams worden gesponsord. De sponsor betaalt dan het shirt (met bedrijfslogo). De coach van een team kan aangeven of er een gratis sponsorshirt beschikbaar is.

Zoals gezegd draait de club op vrijwilligers, die in allerlei commissies enthousiast en met veel plezier hun steentje bijdragen en op deze wijze de contributie op een aanvaardbaar peil houden. Voor informatie over teamindelingen etc. kunt u contact opnemen met de voorzitter van de opleidingscommissie, e-mail [email protected].
 
Dash vindt als club dat alle wedstrijdspelende leden van 16 jaar en ouder in het bezit moeten zijn van een scheidsrechterkaart, dit is ook vanuit de KNHB verplicht. De reden hiervoor is om spel en respect te stimuleren. Dit betekent dat ieder nieuw wedstrijdspelend lid van 16 jaar en ouder binnen één jaar na aanvang van het lidmaatschap in het bezit van een scheidsrechterkaart moet zijn. Mocht dit niet gebeuren, dan eindigt het lidmaatschap van het betreffende lid.

 
CONTRIBUTIE
Senioren geboren vóór 01-10-1999 EUR 250,-
A-jeugd geboren tussen 01-10-1999 en 30-09-2001 EUR 243,-
B-jeugd geboren tussen 01-10-2001 en 30-09-2003 EUR 243,-
C-jeugd geboren tussen 01-10-2003 en 30-09-2005 EUR 230,-
D-jeugd geboren tussen 01-10-2005 en 30-09-2007 EUR 230,-
E-jeugd geboren tussen 01-10-2007 en 30-09-2009 EUR 194,-
F-Jeugd geboren tussen 01-10-2009 en 30-09-2011 EUR 122,-
Trainingslid voor senioren en oudere jeugd die alleen meetrainen EUR 93,-
Trainingslid (extra)
voor senioren en oudere jeugd, met max.
4 veldwedstrijden/zaalwedstrijddagen
EUR 120,-
Niet spelend lid EUR 67,-
Entreegeld (eenmalig) EUR 40,-
 
Alle contributies zijn inclusief zaalhockeykosten en inclusief KNHB-afdracht. Dit is - afhankelijk van de leeftijdscategorie - een bedrag tussen de 10 en 35 EUR, dat de club aan de KNHB moet afdragen.
Voor de inning van de contributie ontvangt u een rekening. De club heeft een collectieve ongevallenverzekering voor de leden.
 
Het hockeyseizoen loopt van 1 juli tot 30 juni. Wijziging van lidmaatschap of afmelding gedurende het seizoen geeft geen recht tot gehele of gedeeltelijke restitutie van contributiegelden. In zeer bijzondere gevallen kan, vanwege zwaarwegende redenen, van dit beleid worden afgeweken door het bestuur. Hiervoor kunt u contact opnemen met de penningmeester via [email protected].
 
De contributie wordt jaarlijks vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering (ALV) in oktober. Voor het betalen van de contributie bestaan de volgende mogelijkheden:

Overmaken van de factuur:
  • Betaling ineens, voor 15 januari.
  • Betaling in twee termijnen: voor 31 december en 15 februari.
Automatische incasso:
  • Automatische incasso in twee termijnen: 1 januari en 1 maart.
  • Automatische incasso in acht maandelijkse termijnen: de eerste termijn op 1 oktober, de laatste op 1 mei.
Bij automatische incasso in acht termijnen betaalt u de eerste termijn een voorschot, gebaseerd op het oude tarief. Na de ALV worden de termijnen aangepast, waardoor u na acht termijnen het nieuwe tarief heeft betaald.

Bij automatische incasso ontvangt u rond de 25e een aankondiging per mail. Let er daarom op dat uw juiste e-mailadres bekend is.

U kunt uw keuze voor de gewenste betaalwijze en alle andere voor betaling relevante gegevens invullen op het online inschrijfformulier (zie de link onderaan deze pagina).

Als u eenmaal lid bent kunt u deze betaalgegevens later altijd nog weer aanpassen door in te loggen op de site van MHC Dash (en dan naar "Ik – Incassomachtiging" te gaan). Ook kunt u hier, indien nodig, uw IBAN toevoegen of wijzigen.

Voor (ouders van) leden met een minimum inkomen (110% of 115% van de bijstandsnorm) is eventueel een financiële bijdrage mogelijk via het gemeentelijke activiteitenfonds: www.bwri.nl/activiteitenfonds.
Andere mogelijkheden:
 
AANMELDEN
Als u of uw kind lid wil worden, kunt u hier het online inschrijfformulier invullen.
Als u of uw kind 3x gratis wilt proeftrainen, kunt u hier het proeftrainingformulier downloaden: Word-versie of PDF-versie.
 
OPZEGGEN
Opzeggen van het lidmaatschap voor het komende seizoen dient vóór 1 juni van het lopende seizoen te gebeuren. Dit kan per mail naar [email protected].
 
Teams
Goudsponsor
Zilversponsor
Bronssponsor