Hockey voor de jeugd
Jeugdhockey is hockey voor de jeugd in de leeftijdscategorie vanaf 10 tot 18 jaar. Er wordt volgens de KNHB ingedeeld in de categorie D, C, B en A.

De doelstelling is om de jeugd op zijn of haar niveau zo goed mogelijk te leren hockeyen, om hen zodoende maximaal plezier te laten beleven in de hockeysport. MHC Dash wil de jeugd de gelegenheid bieden om, naar gelang interesse, de basisvaardigheden (technisch en tactisch én sportmentaliteit) aan te leren, zodat zij de hockeysport bij de jeugd en de senioren, met plezier kunnen en zullen blijven beoefenen.

De teamgrootte bij de elftaljeugd is bij voorkeur 14 spelers (het basisaantal + 3 spelers). Per team geldt er een minimum van 11 spelers en het streven is een maximum van 15 spelers per team.

Het streven is om het aantal spelers per team in een leeftijdsgroep evenredig te verdelen.

Het beleid is om in de D-sectie de jongste jeugd in 8-tallen te laten spelen en in het tweede jaar in 11-tallen te laten spelen. De 8-tallen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Jongste Jeugdcommissie.

Voordat je lid wordt mag je drie keer gratis meetrainen. Als je dit wilt kun je het formulier "Proeftraining" (Word-versie of PDF-versie) invullen en e-mailen naar de jeugdcoördinator. Je krijgt dan per e-mail bericht wanneer je kunt meetrainen met het juiste team. Je kan ook met een vriend of vriendin meegaan naar de training. Van de train(st)er krijg je dan het formulier "Proeftraining", dat je moet invullen.

Als je lid wilt worden van onze club kun je hier klikken voor een toelichting op het lidmaatschap en een link naar het aanmeldingsformulier. Als je dit formulier hebt ingevuld, worden de gegevens automatisch verstuurd naar de ledenadministratie.
Als je eerst meer informatie wilt kun je mailen naar de jeugdcoördinator.