Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 22 april 2018
Tijd T/U Team Tegen team
14:30 Uit Heren 2 Mixed Hockey Club Leeuwarden H2 (O)

zaterdag 12 mei 2018
Tijd T/U Team Tegen team
09:30 Thuis Jongens 8E1 Mixed Hockey Club Leeuwarden J8E1
Algemeen 

Hockey voor de Jongste Jeugd
Jongste Jeugdhockey is het hockeyspel voor kinderen vanaf 6 jaar t/m ongeveer 10 jaar. Er wordt in kleine groepjes van 3, 6 of 8 kinderen gespeeld met aangepaste spelregels. Daarnaast wordt de grootte van het speelveld per categorie aangepast. 3-tal speelt op een 1/8 veld, 6-tallen op een 1/4 veld en 8-tallen op een 1/2 veld. Bij de 3-tallen speelt men met 4 doeltjes om ervoor te zorgen dat de kinderen breed leren te spelen. Bij de 6- en 8-tallen gaat men over naar 2 doelen op voorbereiding van het 11-tal hockey.
 
Met Jongste Jeugdhockey willen we de kinderen op een plezierige, veilige en dynamische manier leren hockeyen. Hierbij houden we rekening met het ontwikkelingsniveau van de kinderen, om ze zo stap voor stap voor te bereiden op het elftalhockey.
Jongste Jeugdhockey is een verzamelnaam voor:
  • De F-jes, 3-tal hockey
  • De E-tjes, 6-tal of 8-tal hockey
  • De D8-tallen hockey
Jongste Jeugdhockey moet gezien worden als een speel- en leerperiode. Het is de opbouw op weg naar elftalhockey. Eerst worden er wedstrijdjes van 3 tegen 3 gespeeld, daarna 6 tegen 6 en 8 tegen 8. Winnen of verliezen is hierbij van ondergeschikt belang.
 
Om te kunnen beginnen met hockey moet een kind op 1 oktober 6 jaar zijn. Voor het seizoen 2017-2018 betekent dit:
 

Seizoen 2017-2018

categorie (teamindeling)geboren tussen:leeftijd op

1-10-2017


A


01-10-1999

en

30-09-2001

jeugd


jeugd
coördinatoren

B


01-10-2001

en

30-09-2003


C


01-10-2003

en

30-09-2005


D

11-tallen

01-10-2005

en

30-09-20068-tallen

01-10-2006

en

30-09-2007

jongste
jeugd

10

jongste jeugd
coördinatoren

E

8-tallen

01-10-2007

en

30-09-2008

9


6-tallen

01-10-2008

en

30-09-2009

8

F

2e jaars

01-10-2009

en

30-09-2010

7


1ste jaars

01-10-2010

en

01-10-2011

6

 
Vragenlijst Jongste Jeugd
Hieronder staan de meest gestelde vragen van ouders wanneer hun zoon/dochter wil kennis maken met hockey. Mocht onverhoopt uw vraag er niet bijstaan, dan kunt u contact opnemen met de jongste jeugdcoördinator.
 
Proeftrainen
Mijn zoon/dochter wil gaan hockeyen, kan hij/zij een proeftraining bijwonen?
U kunt het formulier "Proeftraining" (Word-versie of PDF-versie) invullen en e-mailen naar de jongste jeugdcoördinator. U krijgt dan per e-mail bericht wanneer uw zoon/dochter mee kan trainen met het juiste team. Uw kind kan ook met zijn en/of haar vriendje, vriendinnetje meegaan naar de training. De train(st)er geeft u het formulier "Proeftraining" welke u dient in te vullen. Uw zoon/dochter kan 3x gratis meetrainen.
 
Als mijn zoon/dochter een proeftraining volgt, wat heeft hij/zij dan nodig?
Uw zoon/dochter heeft een hockeystick, een gebitsbeschermer nodig. Scheenbeschermers, gemakkelijke kleding en sportschoenen zijn sterk aan te raden. Op de club zijn leensticks aanwezig, een gebitsbeschermer kunt u o.a. aanschaffen bij onze sponsor Sportunit.nl aan de Van der Duyn van Maasdamweg. Scheenbeschermers kunt u wellicht van een vriendje/vriendinnetje lenen.
 
Aanmelden
Hoe meld ik mijn zoon/dochter aan bij MHC Dash?
U kunt hier klikken voor een toelichting op het lidmaatschap en een link naar het aanmeldingsformulier. Deze kunt u vervolgens invullen, daarna worden de gegevens automatisch verstuurd naar de ledenadministratie.
 
Als ik mijn zoon/dochter heb aangemeld om lid te worden van MHC Dash, krijg ik dan een bevestiging?
Als u uw zoon/dochter heeft aangemeld wordt dit verwerkt, u krijgt via de coach van het team waarin uw kind is geplaatst bericht. De intentie is om dit binnen twee weken na aanmelding te realiseren.
 
Plaatsing van mijn zoon/dochter
Wie beoordeelt in welk team mijn zoon/dochter geplaatst wordt?
De jongste jeugdcoördinator welke verantwoordelijk is voor de F-jes, jongens en meisjes E en jongens en meisjes D8.
 
Hoe wordt beoordeeld in welk team mijn zoon/ dochter geplaatst wordt?
Uw zoon/dochter wordt in eerste plaats op basis van leeftijd in een team ingedeeld. Indien mogelijk, willen wij erna streven om vanaf de E-tjes ook op fysiek en mentaal niveau in te delen.
 
Training
Wie traint het team waar mijn zoon/dochter in zit?
De trainers zullen bestaan uit opgeleide (jeugd)leden. De train(st)ers zullen worden geassisteerd door in opleiding zijnde (jeugd)leden en/of ouders met voldoende hockeykennis.
 
Hoe weet ik waar, wanneer en hoe laat mijn zoon/dochter moet hockeyen?
Als uw zoon/dochter is geplaatst in een team, krijgt u een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als u naar de site http://www.mhcdash.nl/ gaat, ziet u linksonder de mogelijkheid om in te loggen. U komt automatisch bij de gegevens van het team van uw zoon/dochter. In de aanklikbalk op de homepage staat eveneens het wedstrijdschema voor het komende weekend van alle teams. Wanneer u hierop klikt ziet u een overzicht van de speeldata en tijden.
 
Hoe weet ik of ik als ouder moet rijden bij uit wedstrijden?
De coaches maken een schema waarin vermeld staat wanneer u moet rijden. Tevens wordt er in dit schema opgenomen wie verantwoordelijk is voor het maken van een wedstrijdverslag en wie voor drinken/fruit zorgt.
 
Bijdrage leveren als ouder aan MHC Dash
Wanneer mijn zoon/dochter lid is van MHC Dash, waartoe verplicht ik mij als ouder?
Als ouder bent u verplicht om voor het team te rijden wanneer er een uitwedstrijd is en u bent ingeroosterd. Verder kan de coach van het team een beroep op u doen wanneer dit nodig is. U moet dan met name denken aan het verzorgen van fruit/drinken en of spelbegeleider zijn.
 
Wat verwacht MHC Dash van mij als ouder wanneer mijn zoon/dochter lid is van MHC Dash?
MHC Dash is een middelgrote hockeyclub en kan bestaan doordat er veel vrijwilligers nodig zijn die werkzaamheden willen verrichten voor en/of op de club. Dit kan zijn van trainer tot commissielid, van barouder tot coach. Tevens zijn we sinds seizoen 2009-2010 gestart met het opleiden van spelbegeleiders. Spelbegeleiders zijn ouders die de thuiswedstrijden van hun eigen kinderen begeleiden. Het doel hiervan is dat er tijdens de wedstrijden op een meer ouderlijke manier de spelregels spelenderwijs wordt uitgelegd aan de kinderen. Aan het begin van elk seizoen wordt er een oproep gedaan om zich voor deze cursus aan te melden. Elk Jongste Jeugd team wordt geacht hun eigen wedstrijden te kunnen begeleiden. Kijk wat binnen uw mogelijkheden ligt en lever op deze positieve manier uw bijdrage.
 
Hoe kan ik als ouder bijdragen aan de positieve sfeer op MHC Dash?
Een positieve bijdrage kunt u leveren door sportief en respectvol om te gaan met de kinderen van uw team en ook met de kinderen van de tegenstander voor, tijdens en na de wedstrijd. Zo ook met de coach van het team en de spelbegeleiders die het spel leiden. Communicatie over de spel, beslissingen tijdens de wedstrijd kunt u alleen verrichten met de coach, benader niet de kinderen en bespreek dit niet over de hoofden van de kinderen. De coach is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen voor, tijdens en na de wedstrijd. Benader de kinderen positief, benadruk wat ze goed doen en moedig ze ook op die manier aan.
De sfeer blijft positief en gezellig.
 
Hockeybenodigdheden
Wat heeft mijn zoon/dochter nodig wanneer hij/zij gaat trainen en competitie gaat spelen?
Uw zoon/dochter heeft een hockeytenue nodig bestaande uit een donkergroen poloshirt met embleem van MHC Dash en zwart/groen gestreepte hockeykousen. Voor jongens een zwarte korte hockeybroek en voor meisjes een zwart hockeyrokje. Het komt regelmatig voor dat een ouder het team van zijn zoon/dochter graag wilt sponsoren. Indien u dit wilt dan kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie. Vraag voor het aanschaffen van de shirts eerst aan de coach of er sponsorshirts aanwezig zijn.
Hockeyschoenen, scheenbeschermers en een gebitsbeschermer zijn ook noodzakelijk. Hockeyhandschoenen zijn sterk aan te raden. Al deze zaken zijn te koop bij o.a. Sportunit.nl aan de Van der Duyn van Maasdamweg. Voorzie alle spullen met uw naam, eventueel telefoonnummer en teamnummer. Jonge kinderen raken nog al eens wat kwijt!
 
Waarom is het verplicht dat mijn zoon/dochter een gebitsbeschermer en scheenbeschermers draagt?
Een kind mag alleen hockeyen wanneer hij/zij zowel een gebitsbeschermer als scheenbeschermers draagt, dit is voor de eigen veiligheid van uw zoon/dochter. Mocht er iets onverwachts tijdens een wedstrijd of training gebeuren met uw zoon/dochter dan is uw kind op deze manier verzekerd bij de hockeyclub, anders niet. Wilt uw kind deze bescherming niet dragen, dan mag de trainer, de coach uw kind niet opstellen voor de training of wedstrijd.
 
 
Teams
Goudsponsor
Zilversponsor
Bronssponsor